NeuLash – Ny reviderad formula godkänd

Ny Neulash

 

PRESSMEDDELANDE 2012-11-19

Läkemedelsverket tillåter försäljning av NeuLash, RapidLash och neuveauBrow

Läkemedelsverket har nu fattat beslut och godkänt en ny reviderad formula för NeuLash, RapidLash och neuveauBrow. Läkemedelsverkets bedömning är att produkterna med denna nya komposition inte har sådan verkan att de ska klassificeras som läkemedel. Därmed tillåts åter produkterna till försäljning som kosmetika på den svenska marknaden.

De populära och efterfrågade ögonfrans- och ögonbrynsprodukterna med den reviderade formulan innehåller inte längre den ingrediens som tidigare låg till grund för att omklassificera produkterna som läkemedel. Cosmetika i Skandinavien vill med detta också förtydliga att produkterna i sig aldrig ansetts utgöra någon fara för användaren, utan försäljningsförbudet och varningen har endast gällt ingrediensen Isopropyl Cloprostenate (IC) som nu alltså är borttagen och ersatts med en ny och godkänd ingrediens.

– Det är glädjande nyheter för alla svenska konsumenter som använder våra produkter. Våra produkter är säkra och det finns absolut ingen anledning att oroa sig. Samtliga ingredienser är godkända och testade för att kunna användas inom EU och Sverige. Jag hoppas att också detta budskap kan komma ut till konsumenten, säger Robert Milojevic, vd för Cosmetika i Skandinavien, distributör av produkten i Sverige.

Tillverkaren av NeuLash och neuveauBrow, Lifetech, använder på den svenska marknaden numera ämnet myristoyl pentapeptid 17 som bindmedel, ett EU-godkänt ämne för kosmetika. Detta ämne används redan idag i produkterna i Kanada och Australien. Försäljningen kan nu återupptas med omedelbar verkan.

– Vi arbetar febrilt med att få alla praktiska detaljer på plats så att leveranserna kan komma igång. Snart finns produkterna i hyllorna hos våra återförsäljare, berättar Robert Milojevic.

För mer information kontakta:

Robert Milojevic, vd Cosmetika i Skandinavien, tel: 040-6859130

robert@neulash.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s